Als u wilt winkelen voor unieke Tsjechische  producten in Praag, zou u de kleine boetiekjes moeten bezoeken die kleding verkopen van locale kleding ontwerpers en zoek naar de reproducties van de nuttige ontwerpen gecreëerd door Tsjechische modernisten in de jaren 1920 en 30. Beide sectors zijn in de laatste jaren aanzienlijk gegroeid.

Een ander traditioneel item om voor te winkelen is het Boheems gesneden glas.De belangrijkste winkelgebieden van Praag zijn gelegen in de Nieuwe Stad: op Václavské náměstí (Wenceslaus Plein) en direct daar onder in het voetgangers centrum Na Příkopě. Daar zijn grote individuele winkels en keten  winkels zoals H&M, Zara en Marks & Spencer, als ook diverse grote warenhuizen.Er zijn echter geen speciale winkelgebieden voor kleinere winkels met designer kleding, maar u komt een kleine concentratie van deze tegen op Karoliny Světlé en Bartolomějská, straten in de Nieuwe Stad. Hier bieden boetieks als Leeda, Toalette en Alice Abraham een goed begin punt.

Als u een wandeling maakt van de Markt Plaats in de Oude Stad, Havelské tržiště  over Michalská Straat  vindt u verschillende antiek winkels en winkels die typisch Praags kunstwerk tonen, op uw weg.De Tsjechische republiek is terecht zeer bekend om zijn geslepen glas en een grote hoeveelheid wordt aangeboden in de winkels rondom Staroměstské náměsti (Oude Stad Markt Plein).

Het werk van jonge Tsjechische ontwerpers vindt u bij Qubus op Rámová 3, om de hoek bij het Markt Plein. Als u zoekt naar modernisme ontwerpen in de vorm van kubisme of functionalisme, bezoek dan de winkel Kubista op Ovocný trh 19/Celetná 34, eveneens op een steenworp afstand van het Markt Plein in de Oude Stad. Als extraatje, Modernista, de winkel op Celetná 12, nabij de Charles Brug is een bezoekje waard- hier wordt alles van kubistische dassen en asbakken tot biljart tafels in functionele stijl verkocht.