Praag heeft een levendig nachtleven en iedereen die wil, kan dansen in de nachtclubs tot het ochtendgloren. De meeste Pražani beginnen de avond in een ven de vele bars, cafés of bierhuizen van de stad. Hier een overzicht van de bars en het nachtleven in Praag

Radost FX
De nachtclub, restaurant  en cocktailbar bekend als Radost (“geniet”) FX vliegt internationaal beroemde DJ’s in vanuit de hele wereld, wint prijzen voor zijn drankjes en was door het Britse Ministerie een paar jaar geleden uitgeroepen tot ’s werelds beste. Mis het vegetarische restaurant, dat elke avond tot laat open is, niet.

Adres: Bělehradská 120, Prague 2
Internet: www.radostfx.cz

Palác Akropolis
Een Praags instituut in Žižkov, dat gedeelte van de stad dat bekend is als de Bronx van Praag. Het helder gekleurde gebouw is opgericht in de jaren 1920 als een culturele ontmoetinsplaats. Het bevat een restaurant op de begane grond en een podium in de kelder. Uitstekende live muziekclub voor alternatieve muziek en wereld muziek.

Adres: Kubelíkova 27, Prague 3
Internet: www.palacakropolis.cz

U Staré Pani (Het Huis van De Oude  Dame)
Praag is beroemd om zijn jazz en biedt bands die alles spelen van bebop tot big band jazz en avant-garde muziek. De ‘Oude Dame’ is de beste club om je ronde te beginnen.

Adres: Michalská 9, Prague 1
Internet: www.jazzlounge.cz

Baráčnická Rychta
Een knusse Tsjechische bierzaal met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1800 toen het dienst deed als een ontmoetingsplaats voor mensen die eeuwenoude Tsjechische  tradities wilden herleven. Vandaag de dag, op een podium onder de pub, kan je van alles zien van Tsjechische folk muziek tot punk bands uit de Oekraïne.

Adres: Tržiště 23
Internet: www.baracnickarychta.cz

Bugsy’s Bar
In een elegant, traditioneel souterrain is deze bar gevestigd, welke door internationale  handelsinstanties is uitgeroepen tot ’s werelds beste. De meeste drankjes kosten ongeveer 120kč.

Adres: Pařížská 10, Prague 1
Internet: www.bugsysbar.cz