De accomodatie in Praag is sinds 1989 sterk verbeterd. Er is onderdak in allerlei soorten en prijsklassen: van stapelbedden in voormalige klooster- of gevangeniscellen tot de luxe van een vijfsterrenhotel met een ultramodern design. Niettemin is er in het hoogseizoen vooral in het middensegment een tekort aan kamers. Voor deze periode moet u echt tijdig reserveren.

Prijzen accomodatie

Accomodatie in Praag is doorgaans tamelijk duur, waarbij de prijzen afnemen naarmate u verder van de Oude Stad komt. In de zuidelijke Nieuwe Stad en in Vinohrady bent u beduidend goedkoper uit. De afgelopen jaren zijn er ook in de vroeger onaantrekkelijke wijken Zizkov, Smíchiv, Karlín en Holesovice goede onderkomens als paddenstoelen uit de grond geschoten. Intussen wordt in bijna alle accommodaties goed Engels en vaak ook Duits gesproken.

Overnachten voor gezinnen

Gezinnen en vriendengroepen kunnen ook een appartement huren. Vooral wanneer u zelf kookt, is dat vaak goedkoper dan een gewone hotelkamer. Een niet te duur alternatief, dat u bovendien een kijkje gunt in de het dagelijks leven van de inwoners van Praag, zijn de talrijke particuliere onderkomens. Veel ervan liggen echter nogal ver van het centrum.

De meeste hotels in Praag adverteren met hun prijzen in Euro’s sinds men tot de EU behoort. U kunt bij de meeste hotels met Kronen en Euro’s betalen. Creditcards (de meest gangbare) worden inmiddels vrijwel overal geaccepteerd. De prijzen kunnen afhankelijk van het seizoen flink verschillen. Onderhandelen en internet kunnen u heel wat voordeel opleveren, vaak krijgt u bij een online boeking korting.

Enkele hotels in Praag

Jalta Boutique Hotel
Adres: Václavské náměstí 45
Telefoon: +420 222 822 111
Internet: www.hoteljalta.com

The  Iron  Gate Hotel & Suites
Adres: Michalska 19
Telefoon: +420 225 777 777
Internet: www.irongate.cz

Vier Seizoenen
Dit waar bezoekende grootheden en internationale rock sterren verblijven. Naast de standaard luxe biedt dit hotel ook één van de mooiste uitzichten ter wereld: Kasteel Praag, de Moldau Rivier en Kleine Stad.

Adres: Velslavnínova 2a, Prague 1
Telefoon: +420 221 427 000
Internet: www.fourseasons.com/prague

Pension Arco
Op een aantrekkelijke achteraf gelegen weg in Vinohrady ligt dit niet-pretentieuze kleine hotel dat zowel appartementen als kamers aanbiedt, wat het ideaal maakt voor families.

Adres: Voronezska 24, Prague 10

Telefoon: +420 271 740 734
Internet: www.arco-guesthouse.cz