Praag heeft vele bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn. Praag is de stad van de honderd torens, ook wel de Gouden Stad genoemd, het zijn slechts twee van de vele namen voor Praag. De Tsjechische hoofdstad is na de fluwelen revolutie die het einde van het communisme betekende, opnieuw tot leven gekomen. De sfeervolle en gezellige binnenstad met de nauwe straatjes, gezellige pleintjes en prachtige historische gebouwen trekt jaarlijks vele toeristen. De twee stadsdelen, op beide oevers van de Moldau, worden door prachtige bruggenmet elkaar verbonden. Praag is met zijn vele bezienswaardigheden een top bestemming voor een korte stedentrip.

Staroměstské náměsti
De Oude Stad marktplaats met zijn pastel gekleurde barok huizen en kathedraal is één van de mooiste pleinen in Europa. Centraal op het plein staat een groot standbeeld van de religieuze leider van de jaren 1400, Jan Hus.

Adres: Staroměstské náměsti 1, Prague 1

Obecní dům (Gemeente Huis)
Dit art-nouveau paleis is opgebouwd na de rechter-vleugel revolutie welke in de 2e helft van de19e eeuw Praag heeft veranderd in een moderne kapitalistische stad. Voor de inwijding in 1911 hebben alle Tsjechische elite kunstenaars meegeholpen om dat te creëren wat tegenwoordig een van de jnste art-noveau monumenten van Europa is. Het gebouw is in 1994-97 gerenoveerd en er huist tegenwoordig een galerie, een bierkelder en een bar.

Adres: námesti Republiky 5, Prague 1
Metro: Namesti Republiky

Staronová Synagoga (Oude-Nieuwe Synagoge)
Een van Europa’s oudste synagoog. Hier preekte Rabbijn Löw, die Golem, het kleiguur dat de Praagse Joodse bevolking moest beschermen tegen vervolging, creëerde.

Adres: Červená, Prague 1
Telefoon: +420 224 800 812-813
Internet: www.kehila.cz

Praag Kasteel en St. Vitus’ Kathedraal
Het totale gebied van Kasteel Praag, dat ligt op een heuvel en kijkt uit over de stad, is een must voor de bezoeker. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de 11e eeuw en het moet gezegd, tegenwoordig is dit het grootste kasteel van Europa. De gotische St. Vitus’ Kathedraal, waar men meer dan 600 jaar voor nodig had om te bouwen, is zeer veelzeggend.

Adres: Pražský hrad, Prague 1 – Hradčany
Internet: www.hrad.cz

Karlův most (Charles Brug)
De brug is gebouwd in 1357 door Charles IV en tot aan de 19e eeuw was het de enige brug die beide zijden van Praag met elkaar verbond. Maak een wandeling over
de brug en maak kennis met de 30 namen van de heiligen wiens standbeelden daar als wachter staan.

Adres: Karlův Most, Prague 1

Veletržní palác
In dit knappe functionele gebouw uit de jaren 1920 huizen de Nationale Galerie collecties van de moderne internationale en Tsjechische kunst.

Adres: Dukelských hrdinů 47, Prague 7
Telefoon: +420 224 301 111
Internet: www.ngprague.cz